Problemet me pasurinë/ Komisioneri Publik kërkon shkarkimin nga detyra të gjyqtares Marinela Osmani

RrugaPress2

Komisioneri Publik ankimon vendimin e 11 Shkurtit të dhënë nga KPK, që konfirmoi në detyrë gjyqtaren e Tiranës Marinela Osmani (Nuni), komanduar si këshilltare në KLGJ. Ka qenë Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit që rekomandoi ankimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të magjistrates, duke ngritur pikëpyetje mbi kriterin […]

Zvicër/ “Lost Ships” i Elina Dunit nominohet për albumin më të mirë ndërkombëtar

RrugaPress2

Albumi “Lost Ships” e këngëtares shqiptare të xhazit Elina Duni nominohet nga Deutscher Jazzpreis. Albumi i këngëtares shqiptare, e cila jeton në Zvicër, është nominuar në kategorinë “Album Vokal des Jahres International” (Albumi i vokalit ndërkombëtar më të mirë të viit). Albumi është publikuar me 13 nëntor 2020, me këngë […]

Politikani gjerman i prerë: Kufinjtë në Ballkan janë të paprekshëm dhe duhet të mbeten të tillë!

RrugaPress2

Në intervistë me DW, politikani i partisë Të Gjelbrit, Manuel Sarrazin thekson rëndësinë e një politike të koordinuar gjermano-franceze për Ballkanin Perëndimor DW: Zoti Sarrazin, në qarkullim është një e ashtuquajtur non-paper për një rregullim të ri me ndryshime kufijsh në Ballkanin Perëndimor, pra në territorin e ish-Jugosllavisë. Çfarë mendoni […]

Liderët e BE-së takim informal më 7 maj

RrugaPress2

Liderët e BE-së takim informal më 7 majUdhëheqësit e BE-së do të takohen në Porto më 7 dhe 8 maj për të diskutuar çështje sociale, pandeminë COVID-19 dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Takimi informal i Këshillit Evropian do të diskutojë mbi përfundimet e konferencës së nivelit të lartë të mbajtur nga presidenca […]

Lëvizjet demografike, uljet e lindjeve, emigracioni dhe plakja e popullsisë, cilat qarqe kanë rënien më të fortë?

RrugaPress2

Popullsia e qarqeve edhe në vitin 20201 ka pësuar rënie në shumicën prej tyre, duke pasqyruar problematikën e fortë demografike, me rënien e lindjeve, emigracionin e lartë dhe plakjen e popullsisë. Përllogaritjet e popullsisë në 1 Janar 2021 tregojnë se vetëm dy qarqe të vendit shënuan rritje të popullsisë, krahasuar […]