Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës: Paketa “antishpifje” në Shqipëri, rast i paprecedent në botën demokratike

RrugaPress2

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i bashkohet thirrjes së gazetarëve dhe medieve shqiptare, organizatave të medias, të shoqërisë civile si dhe organizatave ndërkombëtare, të cilat kërkojnë nga qeveria shqiptare të tërheqë paketën ligjore ‘anti-shpifje’ që i është propozuar Kuvendit. Me miratimin e ndryshimeve në Ligjin për mediat audiovizuale dhe Ligjin […]

Baseni i Bovillës i rrezikuar nga eurozioni/Ndërtimet pa kriter në Tiranë dhe Durrës po sjellin degradim të tokës

RrugaPress2

Tirana dhe Durrësi janë vlerësuar me normën më të lartë të rrezikut për shkak se dyndjet e popullsisë nga qytetet e tjera janë bërë jashtë kontrollit të shtetit. Urbanizimi i shpejtë dhe i pakontrolluar, që po bëhet jashtë ndikimit të shtetit, i përkeqëson kushtet e përdorimit të qëndrueshëm të tokës. […]

“E shkuara e pakryer”, ekspozita që kërkon të zhdukurit gjatë diktaturës

RrugaPress2

“E shkuara e pakryer”, është ekspozita e hapur në përkujtim të zhdukurve gjatë diktaturës komuniste. Familjarë të atyre që humbën jetën gjatë terrorit komunist dhe viktima të diktaturës shqiptare, rrëfejnë historitë e tyre. Aktori Mirush Kabashi është një prej atyre që prej 18 vitesh kërkon dajën, Skënder Çelën, të pushkatuar […]