“Kemi tre muaj pa rroga”/Punëtorët e Rafinerisë së Ballshit dalin sërish në protestë, paralajmërimi i tyre

RrugaPress2

Përfaqësues të rreth 1000 punonjësve të Uzinës së Përpunimit të Thellë të Naftës në Ballsh nisën protestat ditën e hënë, ndërsa së fundmi protestuan dhe para Prefekturës Fier. Ata kërkojnë pagën e muajit nëntor, vazhdimësi të punës në Uzinë dhe statusin e Naftëtarit. Punonjësit zhvilluan një marshim nga Uzina deri […]

Për sa kohë mund të rrijë zgjuar një njeri?

RrugaPress2

Njeriu rri zgjuar mesatarisht për afro 16 orë e 10 minuta përpara se të bjerë sërish në gjumë. Ata që rrinë zgjuar shumë më tepër dhe si pasojë marrin më pak gjumë, konsiderohen persona me mungesë gjumi në kuptimin mjekësor – dhe kjo ka pasoja. TË rrish 24 orë pa […]

Festat e fundvitit, shtrëngohen masat për parandalim e kalimit illegal me dokumente false drejt BE-së

RrugaPress2

Drejtoria për Kufirin dhe Migracionin ka ndërmarrë një plan masash në të gjitha pikat kufitare, me qëllim përballimin e fluksit në hyrje-dalje në Aeroportin e Rinasit por edhe në porte. E përpos përballimit të fluksit të emigrantëve që udhëtojnë brenda e jashtë vendit me rastine festive të fundvitit, një rëndësi […]

12 arsyet kundër ”Mini-Shengenit”, Artan Fuga: Do të përfundojmë në Beograd

RrugaPress2

Për akademikun e njohur, Artan Fuga, “Mini-Shengenin Ballkanik” nuk i afrohet Shengenit Europian. Përmes një shkrimi të publikuar në facebook, Fuga rendit 12 arsye pse del kundër nismës së Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut. ”Për të hyrë në BE konsultohen me referendume popujt kurse qytetarin shqiptar kush e pyeti? […]