‘Tiranë të pushtoi Serbia’. Çun Lajçi i shkruan Ramës

RrugaPress2

Nga Çun Lajçi Edi Rama,mos e mbaj Maxharr Pashën n’konak,se t’del shpirti n’yzderhane!*T’qava n’vargje kur u dridhe themeleshShqipniPor t’qava edhe mbramë n’Tiranë kur t’shkeli Vuçiçi– A din pse shqipniSe kur fituen komunistat, Shkodra u mbush malazez e serb, n’emen t’fitores, thoshte At Zef Pllumbi!– Mbramë derisa protestonte nji grusht atdhedashsish, […]

DEMIRAJ: mini-shengen Ballkanik, një truk Ballkanik për t’ia hedhur popullit shqiptar dhe shqiptarëve KUDO

RrugaPress2

Nga Dritan Demiraj “Mini-Shengeni Ballkanik”, Durrës 1912- Durrës 21 dhjetor 2019. Terminologjia mini-shengen Ballkanik ishte një truk Ballkanik për t’ia hedhur popullit shqiptar dhe shqiptarëve në të gjitha hapësirat Ballkanike. Në gjykimin tim është për tu përshëndetur vendimi i Presidentit të Kosovës z. Thaci, Kryeministrit në detyrë z. Haradinaj dhe […]

Diplomati Murati: Mini-Schengeni Ballkanik, nismë serbe – Shqipëria duhet të vë veton

RrugaPress2

Diplomati i njohur, Shaban Murati, thotë se i ashtuquajturi Mini-Schengeni Ballkanik nuk është një nismë rajonale, por është nismë e vetë Serbisë. Në RTV Ora, Murati thotë se terminologjia Mini-Schengen Ballkanik ishte një truk ballkanik për t’ia hedhur masave. Diplomati vlerëson qëndrimin e Kosovës, e cila është shprehur disa herë […]