Facebook premton 1 miliard dollarë investime për gazetarinë gjatë tre viteve të ardhshme

user3

Kompania Facebook premtoi të mërkurën të investojë të paktën 1 miliard dollarë në mbështetje të gazetarisë gjatë tre viteve të ardhshme ndërsa gjigandi i mediave sociale mbrojti qëndrimin ndaj një mosmarrëveshjeje me Australinë lidhur me pagesat për organizatat e mediave. Nick Clegg, kreu për marrëdhëniet globale, tha në një deklaratë […]

Raportuesi i OKB-së: Hetoni sulmet ndaj kampeve në Tigray

user3

Raportuesi Special i OKB për Eritrean, Mohamed Abdelsalam Babiker, kërkon që të hetohen sulmet e dyshuara të vendit ndaj kampeve të migrantëve në Tigray, në Etiopinë fqinje. Mohamed Abdelsalam Babiker thotë se është i shqetësuar për më shumë se 25,000 eritreanë që jetojnë në kampet e refugjatëve- Hitsats dhe Shimelba, […]

Paranoja e pandemisë është e vërtetë

user3

Dr. Brandy Lee, psikiatër mjekoligjor me bazë në New York thotë se “pandemia ka sjellë një pasiguri dhe stres të madh”. John Hopkins e përkufizon paranojën si “një përgjigje ndaj kërcënimeve të perceptuara që ndikohen shumë nga ankthi dhe frika, që ekzistojnë përgjatë një vazhdimi të përvojës normale, të bazuar […]