Bëhet hapi i parë drejt ligjit për konfiskim të pasurisë së pajustifikueshme

User1
1 0

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka njoftuar se është finalizuar dhe proceduar në Qeveri koncept-dokumenti për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme. Haxhiu ka deklaruar se hartimi i këtij dokumenti hap rrugë për hartimin e projektligjit të pasurisë së pajustifikueshme.

“Lufta ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit është prioritet i Qeverisë tonë prandaj edhe do ta fuqizojmë bazën ligjore kundër korrupsionit si dhe do fuqizojmë kapacitetet e institucioneve të drejtësisë në luftën e tyre ndaj krimit të organizuar e korrupsionit”, ka shkruar ajo.

Ministrja Haxhiu dhe kryeministri Albin Kurti para marrjes së mandatit kanë premtuar se ndër pikat e para të planit qeverisës do jetë vettingu.

Rruga Press


Next Post

Ministria e Shëndetësisë në Kosovë: Pse refuzuam vaksinat kineze nga Shqipëria

Dje qeveria e Kosovës ka refuzuar ndihmën e ofruar nga Shqipëria për vaksinimin e mësuesve, ku para disa ditësh, kryeministri Edi Rama bëri me dij se pas mundësimit të vaksinimit të mjekëve nga Kosova, shteti shqiptar do të ndihmojë edhe në vaksinimin e mësuesve kosovarë. Ky vendim, sipas zyrtarëve në […]