“Best Female Scriptwriter” në festivalin e Kanadasë/ Filmi shqiptar “Bolero në vilën e pleqve”, merr një tjetër çmim

RrugaPress2

Filmi është bazuar në romanin e Fatos Kongolit, i cili mban të njëjtin titull të që ka ruajtur  regjisori, Spartak Pecani. Ndërkohë, që ndër aktorët që interpretojnë në këtë film, janë dhe artistët e mëdhenj si: Margarita Xhepa dhe Robert Ndrenika. Filmi shqiptar “Bolero në vilën e pleqve” ka fituar një […]

Søren Kierkegaard dhe liria

User1

Përkthim nga Philosophie Magazin Nuk ka liri pa ankth, dhe mu aty qëndron edhe mundësia e njeriut, pohon filozofi danez Søren Kierkegaard në shkrimin e tij Koncepti i ankthit i vitit 1844. Nuk po kuptoni asnjë fjalë? Ja se po ju ndihmojmë. CITATI  “Ankthin mund ta krahasojmë me marramendjen. Kush […]