Karrocieri i diplomuar në Tuluzë

User1

Historia e gjyqtarit Fetih Selenica, të diplomuar në Tuluzë e të ndëshkuar nga regjimi komunist për një fjalim të mbajtur në kinema Majestik në Korçë. Përndjekja e intelektualit që vetëm 10 vjet punoi si gjyqtar dhe 16 të tjera i kaloi në burgje dhe punë të rënda deri sa mbylli sytë […]

Beteja e Slivovës dhe e Shtimjes

RrugaPress2

Nga Sali ONUZI Pasi Ushtria turke dhe flota ndërkombëtare ia dorëzuan qytetin shqiptar të Ulqinit, Malit të Zi (nëntor 1880), Lidhja e Prizrenit kaloi në një etapë tjetër më të përparuar, vendosi të luftojë për autonominë e Shqipërisë së Bashkuar. Kulmi i veprimtarisë politike e ushtarake përkon me luftën e […]

25 prilli i Zojës dhe 25 prilli i shqiptarëve

User1

Shkruan Ylli Sula Qoftë një ditë e mbarë! Si sot, më datë 25 prill, plot 554 vjet më parë, ikona e Zojës së Këshillit të Mirë mbërrinte në Genazzano të Italisë e transportuar, sipas gojëdhanës, besimit a legjendës “nga duar engjëjsh”, të cilët e larguan nga kisha rrëzë kodrës së […]

Ja cilët janë 146 artistë që janë dënuar nga diktatura komuniste që nga Vincent Prenushi te Havzi Nela

RrugaPress2

Të qenit kundër Partisë Komuniste e qeverisjes së saj ka internuar burgosur dhe pushkatuar, shkrimtar, poet, dramaturg, regjisor dhe këngëtarë, duke mos lënë jashtë as priftërinj. JUSUF VRIONI, përkthyes Përkthyes, shkrimtar, prozator, njeriu që e shkriu tërë jetën e tij për të bërë të njohur letërsinë shqipe nëpër botë. Ai […]