Biopolitika e virusit

user3

Nga Rocco Ronchi Përkthyer nga italishtja nga Oresti Zeneli Qëndrimet e Giorgio Agamben-it ndaj pandemisë, tashmë të përmbledhura në volumin e botuar nga Quodlibet, “Në cilën pikë jemi”, kanë ndjellë goxha habi dhe irritim. E qortojnë, jo butësisht, për aderimin në tezën e “diktaturës sanitare”. Thjeshtëzimi gazetaresk i tezave agambeniane […]

Jeta e dëshmorit të kombit Mujë Krasniqi

User1

Njëri ndër projektuesit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, luftëtar i radhëve të para të kësaj ushtrie, koordinues i veprimeve luftarake, dhe ndihmës reciproke në mes të Drenicës, Dukagjinit e Pashtrikut, në etapën e parë të zgjerimet të veprimeve të fshehta kundër pushtuesit, shok lufte i legjendarit Adem Jashari, komandant emblematik […]

Beteja e fëmijëve

RrugaPress2

Nga Hysamedin Feraj Sot në Shqipëri fëmijët po bëjne betejën që nuk e bënë prindërit e tyre. Sot kalamajtë po mbrojnë prindërit e dorëzuar përballë pushtetit të dhunshëm të Edi Ramës. Janë rrritur duke dëgjuar psherëtimat e prindërve për pamundësinë me iu siguru të ardhmen, me dhimbjen që ndjejnë pse […]