Facebook premton 1 miliard dollarë investime për gazetarinë gjatë tre viteve të ardhshme

user3

Kompania Facebook premtoi të mërkurën të investojë të paktën 1 miliard dollarë në mbështetje të gazetarisë gjatë tre viteve të ardhshme ndërsa gjigandi i mediave sociale mbrojti qëndrimin ndaj një mosmarrëveshjeje me Australinë lidhur me pagesat për organizatat e mediave. Nick Clegg, kreu për marrëdhëniet globale, tha në një deklaratë […]

Raportuesi i OKB-së: Hetoni sulmet ndaj kampeve në Tigray

user3

Raportuesi Special i OKB për Eritrean, Mohamed Abdelsalam Babiker, kërkon që të hetohen sulmet e dyshuara të vendit ndaj kampeve të migrantëve në Tigray, në Etiopinë fqinje. Mohamed Abdelsalam Babiker thotë se është i shqetësuar për më shumë se 25,000 eritreanë që jetojnë në kampet e refugjatëve- Hitsats dhe Shimelba, […]

COVAX dorëzon vaksinat e para në një moment historik

RrugaPress2

Covax ka dorëzuar dozat e para të vaksinave kundër Covid-19 në një moment historik për programin që kërkon të kompensojë “nacionalizmin e vaksinave” nga vendet e pasura, dhe të sigurojë që të varfrit të mos presin vite për të filluar vaksinimin e njerëzve. 600,000 doza të vaksinës Oxford / AstraZeneca  arritën të […]