Algoritmet dizajnojnë filarmoninë e re të Hamburgut

RrugaPress2

Filarmonia e Hamburgut është një ndërthurje surprizuese e arkitekturës dhe teknologjisë. Holli koncertor ka kushtuar plot 834 milionë dollarë dhe ka një arkitekturë mahnitëse. Elementi më interesant është auditori qendror, një “shpellë fildishi” me shkëlqim e ndërtuar nga 10 000 panele akustike unike që veshin tavanin, muret dhe parmakët. Me […]

Të zbukurosh historinë me Photoshop

RrugaPress2

Një artikull i amerikano-kanadezes VICE ka shkaktuar indinjatë në Kamboxhia. Shkak janë bërë disa foto të viktimave të regjimit të Kmerëve të Kuq.   Intervista e VICE me Matt Loughrey, e botuar të premten, shoqërohej me imazhe nga burgu Tuol Sleng i Kamboxhias, i njohur gjithashtu si S21, vendi ku […]