CILA ËSHTË E ARDHMJA E BALLKANIT PERËNDIMOR?

RrugaPress2

Nga Sébeasien Gricourt Cilat janë raportet mes Bashkimit Evropian dhe Ballkanit? Në bashkëpunim me Revistën diplomatike të Institutit të studimit të gjeopolitikës së aplikuar, Sébastien Gricourt, drejtor i Observatorit të Ballkanit, të Fondacionit Jean-Jaurès, i kthehet në këtë shkrim procesit të aderimit të vendeve të Ballkanit perëndimor në Bashkimin evropian […]

Për shefat që nuk japin dorëheqje

User1

Shkruan Elvis Hoxha Lëvizja i mundi të gjithë bashkë.  Enver Hoxja flet sikur partia e tij ka 1% më pak se fituesi.   Isa Mustafa thotë se do të bëjnë ndryshime brenda partisë, në vend që të thotë se largimi i tij është ndryshimi më i domosdoshëm dhe më i parë.   […]

Një brezi i ri për qeverisjen e Kosovës.

RrugaPress2

Nga Jean-Arnaut Dérens dhe Laurent Geslin, Prishtinë Zgjedhjet legjislative të kësaj të djele mund të shënojnë fundin e erës në të cilën mbretëronin ish-luftëtarët në vendin e vogël ballkanik. Për diasporën, veçanërisht atë të Zvicrës, të votosh është njësoj si të shkosh në luftë. Kosova do të kthejë një faqe […]

Seriali i gjesteve

User1

Shkruan Elvis Hoxha Manualet që ju thonë se deri në vdekje ju duhet të keni lexuar 100 tituj të famshëm dhe të keni parë një qind filma të mrekullueshëm nuk kanë marrë parasysh se ju tashmë jeni lidhur me një serial që ka qindra episode dhe që realizohet në bazë […]

Kosovë, shkopinjtë e futur në rrugët e ndryshimit

User1

Shkruan Marie Verdier Përkthyer nga Ester Celami Albin Kurti, udhëheqësi i partisë opozitare, kryeministri jetëshkurtër i rrëzuar nga pushteti në mënyrë abuzive në mars të vitit 2020 dhe një ndër pretendentët më të favorizuar në sondazhin e 14 shkurtit, është ndaluar së fundmi nga pjesëmarrja në zgjedhje nga ana e […]

Fushata e profilëve të rremë të PDK-së

user3

Nga Rruga Press Me afrimin e fushatës zgjedhore, kur partitë mobilizojnë të gjithë kapacitetet e tyre për të fituar mbështetje sa më të madhe popullore, një parti me sa duket ka shkuar përtej kapaciteteve ekzistuese. Përveç militantëve mbështetës, PDK ka vendosur të krijojë edhe disa qindra militantë të zellshëm kibernetik. Avantazhi […]