Nëse keni menduar që vetëm burrat dilnin për gjueti në kohërat antike, ky artikull do të ju provoj se e keni gabim

RrugaPress2

Skeleti i një gruaje antike me mjete gjuetie po sfidon besimet e gjata që burrat dilnin për të gjuajtur ndërsa gratë thjesht mblidheshin. Mbetjet 9,000 vjeçare u gjetën me një çantë gjuetie të zbukuruar, duke përfshirë 20 predha guri dhe një grumbull fletësh të grumbulluara mjeshtërisht. Zbulimi nxiti një ekip […]

Çfarë forme ka Universi?

User1

Teoria e Relativitetit të Përgjithshëm, sipas së cilës hapësira mund të lakohet, lejon që Universi të marrë njërën nga 3 format: e sheshtë si një fletë letre, e mbyllur si një sferë, apo e hapur si një shalë kuajsh. Kjo gjeometri astronomike nuk është çështje e parëndësishme, pasi prej saj […]