Drejt Një Arkitekture Social-Demokrate

user3

Shkruan Atdhe Arifi Projektet ndërtimore janë të gjithëpranishme në Prishtinë. Vështirë është të ecësh në qytet për më shumë se disa minuta pa kaluar blloqe të reja dhe moderne të apartamenteve apo lokacione të ndërtimit me billborde që premtojnë hapësira luksoze të jetesës. Megjithatë, ndonëse zhvillimi duhet të inkurajohet, nëse […]

III. Duhet qendërzim i dialogut në njohjen reciproke midis dy shteteve

user3

Rusia dhe Serbia po intensifikojnë përpjekjet për të sabotuar aksionin diplomatik amerikan të zgjidhjes përfundimtare të çeshtjes së normalizimit të marrëdhënieve midis Serbisë dhe Kosovës me njohjen reciproke. SHBA afishuan këtë vijë të rëndësishme diplomatike në prag të rihapjes së dialogut midis Serbisë dhe Kosovës në Bruksel. Është një mesazh […]

II. “Qendra ballkanike e Rusisë” në Beograd, përpjekje për të sabotuar aksionin diplomatik amerikan për njohje reciproke

user3

Fushata diplomatike e non-pejpërave ka dy qëllime strategjike. Së pari, të prishë klimën dhe orientimin euroatlantik të shteteve që dolën nga ish-Jugosllavia duke i nxitur ata në makthet nacionaliste dhe mitet folklorike të shteteve të mëdha nëpërmjet prishjes së kufijve dhe grabitjes së territoreve të njëri-tjetrit. Së dyti dhe kryesorja t’i kundërvihen vendimit dhe […]

Për në Frashër të Përmetit

RrugaPress2

Nga Sebastian Zonja – Në vitin 2013 zgjodhëm një formë më demokratike të korrupsionit. Pas 8 vjetësh, në 2021-shin, zgjodhëm një formë më autokratike të korrupsionit.Logjika politike na thotë se liderat bëhen gjithnjë edhe më autoritarë kur kohezioni në strukturat shoqërore mungon. Ndër arsyet që e shkakton këtë shthurje demokratike […]