Fushata parazgjedhore me shëmtitë e Shqipërisë së sotme

User4

Fushata parazgjedhore në Shqipëri, i ka gjitha tiparet e një shoqërie e cila edhe pas tridhjetë viteve, nuk ia ka dalë ta pastrojë vetveten nga e shkuara komuniste dhe si e tillë, edhe sot shkon në zgjedhje dhe i ndjell votuesit me “gjyshet” të cilat me mall e kujtojnë Enverin, pra me “gjyshet” e pandjeshme ndaj krimeve të diktatorit, i cili nuk i ka lejuar nënës që t’i qëndrojë pranë të bijës që jep shpirt.

“Një shans historik”: Ç’do të thotë për Shqipërinë marrëveshja e arritur nga kompanitë amerikane dhe MIE për ndërtimin e një terminali të gazit të lëngshëm

user3

Nga Shaban Murati: Nuk u kuptua sa duhet, dhe siç e meritonte, rëndësia e shansit të ri historik dhe gjeopolitik, që hap për Shqipërinë marrëveshja e arritur në 12 mars 2021 nga kompanitë e mëdha amerikane “Exxon Mobil” dhe “Excelerate Energy LP” me Ministrinë e Infrastrukturës dhe të Energjisë të […]

Godole për Luljeta Bozdon: Ky nuk është modeli i përfaqësuesit që mund t‘i ofrojmë brezit të ri

User4

“Më e pakta që ajo mund të bënte është të kërkojë ndjesë publike për glorifikim të një regjimi që vrau, burgosi mijëra burra e gra, dhe internoi e persekutoi mijëra familje për gjysmë shekulli. Para kësaj panorame vrastare sistematike, gjithë ‘sukseset’ e tjera janë të papërfillshme. Ky nuk është modeli i përfaqësuesit të shtetit që mund t‘i ofrojmë brezit të ri dhe shoqërisë shqiptare”