Europa përjeton pranverën më të ftohtë që nga viti 2013

RrugaPress2
0 0
Shpërndaje

Një sistem i vazhdueshëm i presionit të ulët mbi Europë i ka dhënë kontinentit pranverën më të ftohtë që nga viti 2013, sipas të dhënave nga Shërbimi i Ndryshimit të Klimës ”Kopernik” të BE-së.

”Temperatura mesatare nga marsi në maj ishte 0,45 gradë Celsius nën mesataren e vitit 1991 deri në vitin 2020”, njoftoi agjencia ”Reading”, me qendër në Angli.

Advertisements

”Në pjesën më të madhe të Europës, u matën temperatura nën mesataren afatgjatë”, theksoi ai.

“Në maj 2021, pjesa më e madhe e Europës përjetoi temperatura nën mesatare me qendrën e anomalisë së temperaturës të vendosur mbi Gjermaninë”, theksoi një deklaratë nga ”Kopernik”.

Muaji u karakterizua nga kushtet e motit ciklonik jashtë sezonit që rezultuan në Gjermaninë që të ketë majin më të ftohtë që nga viti 2010 dhe temperaturat maksimale në Britaninë e Madhe janë ndër më të ulëtat e regjistruara.

Globalisht, studiuesit regjistruan temperatura më të larta në maj sesa mesatarja afatgjatë.

Maji ishte 0,26 gradë Celsius më i ngrohtë se mesatarja për 20 vitet e fundit.

Next Post

SHBA planifikon t’i dhurojë botës 500 milionë doza vaksina kundër COVID-19

ShpërndajeAdministrata e Presidentit të SHBA, Joe Biden do të dhurojë 500 milionë doza të vaksinës Pfizer kundër Covid-19 për rreth 100 vende gjatë dy viteve të ardhshme, raportojnë mediat amerikane. Rreth 200 milionë doza do të shpërndahen këtë vit ndërsa pjesa tjetër në 2022. Lajmi vjen një ditë para vizitës së presidentit […]