Filozofi gjerman refuzon çmimin e Emirateve të Bashkuara Arabe

user3
0 0

Filozofi gjerman Jurgen Habermas ka refuzuar një çmim letrar nga Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) mbi shqetësimet e të drejtave të njeriut në vendin e Gjirit.

Më herët, Habermas pranoi çmimin e Librit Sheikh Zayed, një nga çmimet më prestigjioze dhe të financuar mirë të Botës Arabe, por pastaj ndryshoi vendimin pas reagimeve nga mediat gjermane.

“Njoftoj se nuk do ta pranoj çmimin e Librit Sheikh Zayed të këtij viti. Ishte një vendim i gabuar, të cilin unë e korrigjoj me anë të kësaj”, ka thënë ai në një deklaratë të shfaqur në Spiegel Online.

“Nuk ia bëra të qartë vetes mjaftueshëm lidhjen e ngushtë të institucionit, i cili jep këto çmime në Abu Dhabi, me sistemin ekzistues politik atje”, shtoi ai.

Habermas kishte marrë çmimin për “Personalitet Kulturor të Vitit” për vitin 2021.

Pas vendimit të filozofit gjerman, institucioni reagoi përmes një deklarate në faqen zyrtare.

“Çmimi i Librit Sheikh Zayed shpreh keqardhjen për vendimin e Jurgen Habermas për të tërhequr pranimin e tij të çmimit, por e respekton atë. Çmimi mishëron vlerat e tolerancës, njohurive dhe krijimtarisë, ndërsa ndërton ura midis kulturave dhe do të vazhdojë të përmbushë këtë mision”, thuhet në deklaratë./ KultPlus.com


Next Post

Sela: Skenar regjistrimi – Marrëveshje RMV-Serbi për rritjen e diasporës maqedonase?!

Regjistrimi është ardhmëria e shqiptarëve të Maqedonisë – tha Ziadin Sela duke shtuar se për këtë shkak regjistrimi shndërrohet në problem politik. “Numrat e shqiptarëve janë fshehur vazhdimisht dhe e kuptoj pse këtë e bën Mickoski e të tjerë, por nuk i kuptoj shqiptarët. Nuk mund t’i besoj nënshkrimeve të […]