Historike/ NASA kryen me sukses fluturimin e parë në Mars, njerëzit mund të fluturojnë në një planet tjetër

RrugaPress2
0 0

Helikopteri i vogël e kaloi me sukses provën dhe qëndroi në ajër rreth 3 metra lart para se të zbriste e të prektë përsëri sipërfaqen e Marsit.

Helikopteri i NASA, Ingenuity ka përfunduar fluturimin e parë të mundësuar në planetin Mars.

Helikopteri i vogël e kaloi me sukses provën dhe qëndroi në ajër rreth 3 metra lart para se të zbriste e të prektë përsëri sipërfaqen e Marsit.

“Tani mund të themi se qeniet njerëzore kanë fluturuar me një motor në një planet tjetër.”-tha MiMi Aung, menaxher i projektit Helicopter Ingenuity Mars.

Kjo ishte një arritje për ekipin që kishte vënë në punë helikopterin në Mars dhe ata duartrokitën e brohoritën për gëzimin e arritur.


BOTA:

Next Post

“Punësime elektorale nga Bashkia Tiranë”/ Vokshi publikon mesazhin e drejtorit të Veliajt

Kandidatja e PD-së në Tiranë për zgjedhjet parlamentare, Albana Vokshi, ka denoncuar se nga Bashkia e Tiranës po kryen punësime për qëllime elektorale. Ajo u shpreh se Drejtori i Përgjithshëm i Rrugëve dhe i Ndriçimit, Herion Rrapaj, u ka dërguar informacion shtabeve të partisë për vende pune që duhen mbushur […]