Krijimi i Super League, Macron: Franca do të mbështesë UEFA dhe FIFA për të mbrojtur integriteti e konkurseve kombëtare dhe evropiane

User1
0 0

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka reaguar ndaj krijimit të kësaj lige, duke u shprehur kundër saj.

Superliga Evropa e re fillon të jetë një realitet pasi nga mëngjesin e sotëm u njoftua themelimi i tij nga dymbëdhjetë klubet më të rëndësishme të botës, me FC Barcelona, Real Madrid ose Athletic midis themeluesve.

Sipas mediave të huaja, Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka reaguar ndaj krijimit të kësaj lige, duke u shprehur kundër saj.

“Shteti Francez do të mbështesë të gjithë menaxhimin e LFP, FFF, UEFA dhe FIFA për të mbrojtur integriteti e konkurseve federale, kombëtare ose evropiane “. – u shpreh ai.

Mbrëmjen e së dielës duket se është bërë lëvizja më e madhe në futbollin europian, kur 12 nga skuadrat më të mëdha të kontinentit ranë dakord dhe krijuan Super Leagues.

AC Milan, Arsenal FC, Atletico de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF dhe Tottenham Hotspur janë bashkuar si Klubet Themeluese. Tre klube të tjera pritet të bashkohen si Klube Themeluese përpara sezonit përurues, i cili duhet të fillojë sa më shpejt të jetë e mundur, ndërsa president do të jetë Florentino Perez.

Rruga Press


Next Post

Planet e 12 klubeve të fuqishme për të formuar Super Ligën/ Paralajmëron BE: Kërcënon vlerat europiane

Nënkryetari i Komisionit Evropian, i cili merret me promovimin e mënyrës evropiane të jetesës, i kritkoi planet e 12 klubeve më të fuqishme të futbollit në Evropë, për të formuar një superligë të re. “Ne duhet ta mbrojmë një model evropian të sportit, të bazuar në diversitet dhe përfshirje”. “Nuk […]