Marrëveshja e Brexit, Kryeministri Irlandez: Biden i ka kërkuar Johnson që ta përpunojnë atë

RrugaPress2
0 0
Shpërndaje

The Guardian shkruan se sipas Martin, Biden i ka thënë Johnson që të bëjnë gjënë e arsyeshme në lidhje me këtë marrëveshje dhe ta përpunojnë atë duke e futur edhe Irlandën e veriut si pjesë e saj.  

IRLANDË E VERIUT- Kryeministri i Irlandës së Veriut, Micheál Martin ka mirëpritur lajmin se Shtëpia e Bardhë ka qortuar në mënyrë efektive Mbretërinë e Bashkuar për ‘dështimin’ e saj për të zbatuar siç duhet protokollin e Irlandës së Veriut (marrëveshja me BE që rregullon marrëveshjet tregtare pas Brexit për Irlandën e Veriut). The Guardian shkruan se sipas Martin, Biden i ka thënë Johnson që të bëjnë gjënë e arsyeshme në lidhje me këtë marrëveshje dhe ta përpunojnë atë duke e futur edhe Irlandën e veriut si pjesë e saj.

Advertisements

“Unë mendoj se është domethënëse në kontekstin e mesazheve dhe mesazhi i qartë nga Presidenti Biden dhe administrata e tij se gjëja e arsyeshme për të bërë këtu është të kesh rreshtim midis Mbretërisë së Bashkuar dhe Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara.

Ne të gjithë ndajmë vlera të përbashkëta të demokracive, ky është mesazhi i qartë që marr nga Presidenti Biden. Prandaj mendoj se ai po i thotë Mbretërisë së Bashkuar, shiko, le të bëjmë gjënë e arsyeshme këtu. Le të përpunojmë një marrëveshje të qëndrueshme konstruktive me Bashkimin Evropian, në lidhje me Brexit, në lidhje me marrëveshjen e tërheqjes dhe protokollin”, tha ai.

Next Post

Vendi që e prodhoi rastësisht kosin dhe e shpërndau në të gjithë botën

ShpërndajeNë këtë vend, kosi është kudo, në dyqane e në lokale, dhe është baza e pjatave tradicionale si taratori, apo “snezhanka”, një sallatë e përbërë nga kosi, trangujt, hudhra dhe kopra. Historia e prodhimit të kosit lidhet me Bullgarinë, por identiteti i Bullgarisë mund të gjurmohet përmes prodhimit të këtij […]