Operacioni Pangea zhvillohet në 55 vende, sekuestrohet mijëra doza barnash dhe mbyllen mbi 113 faqe online

User2
1 0
Shpërndaje

Edicioni i 14-të i operacionit Pangea u zhvillua nga 18 në 25 maj dhe çoi, globalisht, në mbylljen e 113,000 faqeve të internetit të paligjshme, në arrestimin e një numri të konsiderueshëm të njerëzve të përfshirë në trafikimin e ilaçeve potencialisht të dëmshëm për shëndetin dhe konfiskimin nga 9,089,549 barna dhe pajisje mjekësore.

ITALI– Një operacion i Interpolit është zhvilluar kundër tregtimit të barnave ilegale ose të falsifikuara dhe pajisjeve mjekësore të shitura në internet.

Advertisements

Edicioni i 14-të i operacionit Pangea u zhvillua nga 18 në 25 maj dhe çoi, globalisht, në mbylljen e 113,000 faqeve të internetit të paligjshme, në arrestimin e një numri të konsiderueshëm të njerëzve të përfshirë në trafikimin e ilaçeve potencialisht të dëmshëm për shëndetin dhe konfiskimin nga 9,089,549 barna dhe pajisje mjekësore.

Sipas Ansa, vendet e ndryshme që morën pjesë në të gjithë botën ishin 55. Operacioni bëri të mundur identifikimin e trendeve në zhvillim, të tilla si dërgesat e paligjshme të ilaçeve nga Singapori, dhe dërgesat e ilaçeve tradicionale kineze të përdorura për trajtimin e Covid-19, me sa duket të destinuara për komunitetet aziatike që banojnë në Itali.

Advertisements

Në operacionin Pangea, aktiviteti i kontrollit u përqendrua veçanërisht në ilaçet që lidhen me trajtimin e Covid-19, duke lejuar të identifikojë dhe bllokojë ilaçet që nuk përfaqësojnë një kurë të vërtetë për pacientët e prekur nga virusi dhe i ekspozon ata ndaj rreziqeve serioze për shëndetin e tyre. Gjatë javës së veprimit, afërsisht 30,000 njësi të ilaçeve të paligjshme dhe të falsifikuara janë sekuestruar, për një vlerë prej afërsisht 100,000 euro.

Operacioni i Interpolit u koordinua për Italinë nga Shërbimi Ndërkombëtar i Bashkëpunimit Policor i Drejtorisë Qendrore të Policisë Kriminale. Aktivitetet e kontrollit u kryen në qendrat kryesore të aeroportit të korrierëve të shprehur dhe zyrave postare. Kontrollet e përbashkëta u kryen në qendrat e “skuadrave të përziera” të përbërë nga personeli i ADM dhe personeli ushtarak nga Bërthamat Nas Carabinieri, të ndihmuar nga Zyra e Hetimeve të Drejtorisë Kundër Mashtrimit të ADM dhe Bërthama Carabinieri-Nas Aifa, me mbështetjen të Agjencisë Medicines Italiane.

Rruga Press

Next Post

Rusia i kundërpërgjigjet Maqedonisë së Veriut, shpall ‘non-grata’ diplomaten e saj në ambasadë

ShpërndajeKjo masë është si kundërpërgjigje ndaj vendimit të palës së Maqedonisë ku në muajin maj e shpalli për non-grada një diplomat nga Ambasada ruse në Shkup, thonë nga atje. Rusia ka shpallur non-grata një punonjës të Ambasadës së Maqedonisë së Veriut në Moskë, thonë nga Ministria e Jashtme e Rusisë. […]