Retro/ Bomba e Çedomir Jovanoviç: Vuqiç dhe Putin kanë bërë gati pazarin e rrezikshëm për Kosovën dhe Bosnjën!

user3
0 0

Zhvillimet që po ndodhin dhe kanë ndodhur kohët e fundit për Kosovën, nuk se kanë pasur një ritëm surprizues apo pa u sinjalizuar.
Vetëm dy vjet më parë, lideri i opozitës serbe, kreu i liberaldemokratëve, Çedomir Jovanoviç, nga Prishtina ka lëshuar një bombë “profetike” për Kosovën.

Në një takim që ka mbajtur në universitetin AAB, ish-numri dy i qeverisë serbe tha se Vuqiç e ka dorëzuar Kosovën pasi ja kanë vënë me detyrim përcaktim, por po i dorëzon “në tepsi” Presidentit të Rusisë gjysmën e Bosnjës.

“Mendoj se nëse i tërë rajoni nuk shkon drejt Evropës, as Serbia nuk do të shkojë drejt Evropës.
A e vënë ata gishtin në kokë dhe të mendojnë se askush nuk e ka sjellë kurrë atë problem të Bosnjës. Tani Vuçiçi po i kthehet nacionalizmit dhe thotë se nëse e jep Kosovën do ta marrë Bosnjën, por kur e merr Bosnjën, cili është hapi tjetër?
Kjo ishte pyetja e Jovanoviç, i cili ka lëshuar disa alarme në Prishtinë.

Jovanoviç, në ligjeratën e tij tha se do të ishte mirë që Serbia të ishte shteti i parë që do ta njihte Kosovën. Në fakt edhe sot lideri i Partisë Liberaldemokrate, i cili ka pasur disa probleme shëndetësore si pasojë e Covid 19, ka bërë thirrje disa herë për njohjen e Kosovës nga Serbia…
“Në marrëdhëniet normale, do të na mundësohej neve që të vijmë këtu pa kurrfarë droje, qoftë ajo shtëpi e ndonjë familje, manastir, punë, sport apo çfarëdo qoftë. Ju qartë e dini se çka doni, ju e doni anëtarësimin në OKB dhe njohjen e Kosovës nga ana e Serbisë”, tha ai.

Ndërkaq, duke kujtuar ish shefin dhe bashkëpunëtorin e tij Zoran Gjinxhiç, Jovanoviç tha se ai u vra pikërisht se ishte gati për të njohur Kosovën.
“I pyetur nga studentët e Kolegjit AAB se nëse do të ishte gjallë Zoran Gjingjiç, a do ta njihte pavarësinë e Kosovës, ai u përgjigj duke thënë se nuk ka kuptim që problemi i Kosovës të mbetet gjithmonë i hapur dhe se po të ishte gjallë Gjingjiç, sipas tij, këtë pakuptimësi do ta eliminonte./Pamfleti

Next Post

Provat implikojnë përfshirjen e Rusisë në sulmin masiv kibernetik

Drejtuesit e ndërmarrjeve teknologjike në Shtetet e Bashkuara u thanë ligjvënësve amerikanë se sulmi i fundit i hakerëve ndaj korporatave dhe Qeverisë amerikane, ishte aq i sofistikuar, saqë një shtet duhej të ishte prapa tij. Sipas tyre, të gjitha provat tregojnë se bëhet fjalë për Rusinë. Seanca dëgjimore përpara Komitetit […]