Unioni i Gazetarëve dënon dhunën ndaj gazetarit dhe operatorit të Ora News: Veliaj të distancohet

User1
0 0

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë ka dënuar dhunën ndaj gazetarit dhe operatorit të Ora News nga mbështetësit e Veliaj në Kavajë.

Në një deklaratë për mediat, Unioni i Gazetarëve Shqiptarë kërkon  nga kryetari i Bashkisë së Tiranës të reagojë publikisht dhe të distancohet.

Njëherësh u kërkon autoriteteve të Policisë së Shtetit të zbardhin incidentin dhe të venë para përgjegjësisë ligjore agresorët dhe dhunuesit e reporterit Ronaldo Sharka.

Deklarata e plotë

Reporteri Ronaldo Sharka dhe operatori bashkëpunues i televizionit Ora News ditën e dielë më  18 prill 2021, ndërsa po ndiqnin një aktivitet elektoral në Kavajë, ku ndodhej edhe kryetari i Bashkisë së Tiranës zoti Erion Veliaj, janë përballur me agresivitetin dhe dhunën fizike të disa personave. Këmbëngulja e reporterit Sharka për të marrë një prononcim nga zoti Veliaj është penguar fizikisht nga personat mbështetës të zyrtarit. Ndërkohë që persona të tjerë kanë ushtruar dhunë fizike dhe kanë kërcënuar gazetarin. Fyerje dhe kërcënime  ndaj tij dhe operatorit janë pasuar në çdo moment të këmbënguljes për të komunikuar për arsye pune.

Më herët incidente të tilla kanë pasur edhe reporterë të tjerë të Ora News me shoqërues apo punonjës të kryetarit të Bashkisë së Tiranës, mes së cilit dhe kësaj medieje, vijon një përballje e ashpër kritike.

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë denoncon dhunën e ushtruar mbi reporterin dhe operatorin e Ora News. Dënojmë ashpër kësi incidentesh dhe kërkojmë nga kryetari i Bashkisë së Tiranës të reagojë publikisht dhe të distancohet. Njëherësh kërkojmë nga autoritetet e Policisë së Shtetit të zbardhin incidentin dhe të venë para përgjegjësisë ligjore agresorët dhe dhunuesit e reporterit Ronaldo Sharka.

Këmbëngulja e gazetarëve për të marrë përgjigjet e duhura në emër të transparencës dhe llogaridhënies publike është mision i përkrahshëm kurdoherë dhe një ndër cilësitë spikatëse për raportimin e pavarur dhe të duhur. Identifikimi i njerëzve të medias përmes shenjave  dhe dokumentave profesionale në komunikimin me autoritetet, meriton përgjigje ose korrektesën e komunikimit qoftë edhe me shprehjen “No coment”, kur nuk ka diçka për të thënë. Por soditja apo lënia e gazetarëve në përballje me bodyguard apo mbështetës militantë, në një mjedis me fansa politik agresivë, është një përgjegjësi e autoritetit të zgjedhur apo politik, të cilit i është drejtuar gazetari.

Rruga Press


Next Post

Krijimi i Super League, Macron: Franca do të mbështesë UEFA dhe FIFA për të mbrojtur integriteti e konkurseve kombëtare dhe evropiane

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ka reaguar ndaj krijimit të kësaj lige, duke u shprehur kundër saj. Superliga Evropa e re fillon të jetë një realitet pasi nga mëngjesin e sotëm u njoftua themelimi i tij nga dymbëdhjetë klubet më të rëndësishme të botës, me FC Barcelona, Real Madrid ose […]