Zogu më i vjetër në botë që çel vezë, Albatrosi nuk e përmban dot veten

RrugaPress2
0 0

The Guardian shkruan se, Albatrosi ka çelur një vezë në moshën 70-vjeçare. 

Zogu i Albatrosit (Wisdom) është bërë zogu më i vjetër në botë që çelë një vezë. The Guardian shkruan se, Albatrosi ka çelur një vezë në moshën 70-vjeçare.

Shërbimi i Peshkimit dhe Kafshëve të Egra (USFWS), deklaroi se zogu i Albatrosit i lind vezët duke gjetur partnëtër e tyre më anë të ‘ahengjeve të vallëzimit’.

Ne besojmë se Albatosi ka pasur shokë të tjerë. Megjithëse bashkëshorti i albatrosit është i përjetshëm, ata mund të gjejnë partnerë të rinj nëse është e nevojshme – për shembull nëse ata nuk i mbijetojnë shumë martesës së tyre të parë,” tha biologu Beth Flint.Albatrosi

USFWS gjithashtu ka deklaruar se një Albatros mund të çelë më shumë se 30 vezë gjatë jetës së tij.

Rruga Press

Next Post

Di Maio: BE të mos e quajë veten të bashkuar nëse Shqipëria është jashtë

Ministri i Jashtëm Luigi Di Maio në fjalën e tij gjatë ceremonisë së 30-vjetorit të eksodit shqiptar tha se BE nuk duhet ta quajë veten të bashkuar nëse Shqipëria dhe vendet e Ballkanit Perëndimor mbeten jashtë. “Në ditët e para të atij viti, arritën Brrindin, pjesa më e madhe ishte […]